Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ιδέες για άσκηση στην παραλία

Η παραλία αποτελεί το ιδανικό μέρος για χαλάρωση τους καλοκαιρινούς μήνες… αλλά και για άσκηση! Μέσα στην όμορφη διάθεση των διακοπών, πολλοί ακολουθούν δεκάδες δραστηριότητες που βελτιώνουν όχι μόνο τη φυσική τους κατάσταση αλλά γεμίζουν το καλοκαίρι τους με ενέργεια και δροσερές στιγμές!
Μπορεί να περνάτε όμορφες στιγμές με την παρέα σας, είτε με ένα Frisbee και μια μπάλα, είτε παίζοντας στην άμμο… αλλά παράλληλα γυμνάζεστε! Πάρτε δύναμη από τον καθαρό αέρα, αφεθείτε στον ήχο της θάλασσας και γυμναστείτε χωρίς εξοπλισμούς με την άμμο κάτω από τα πόδια σας…
Παιχνίδια στην παραλία
Οι δραστηριότητες δίπλα στη θάλασσα χαρίζουν απόλαυση και πολλά χαμόγελα. Επιλέξτε παιχνίδια, όπως βόλεϊ, ρακέτες στην άμμο ή water polo, που θα δώσουν ένα γρήγορο ρυθμό στην καρδιά σας. Μπορείτε να διαγωνιστείτε για το ποιος θα μαζέψει περισσότερα κοχύλια, μια διαδικασία που θα γυμνάσει το κάτω μέρος της πλάτης, τους δικέφαλους, τους μηριαίους και τους τετρακέφαλους. Θυμηθείτε να λυγίζετε τα γόνατά σας!
Παράλληλα, μπορείτε να διασκεδάσετε με ένα Frisbee, που δουλεύει το πάνω μέρος της πλάτης σας, τους μύες του βραχίονα και παρέχει καρδιαγγειακή βελτίωση. Τέλος, δοκιμάστε να σκάψετε την άμμο με ένα φτυάρι, με σκοπό την κατασκευή ενός κάστρου. Οι μύες σας θα ασκηθούν αρκετά. Οι ρακέτες καίνε 250 με 400 θερμίδες την ώρα, το Frisbee 200 θερμίδες, ενώ το βόλεϊ στην παραλία 400 με 460 θερμίδες.
Τα Water Sports και η γιόγκα
Το windsurfing, το σερφ, το θαλάσσιο σκι και γενικότερα τα περισσότερα water sports γυμνάζουν το σώμα σας, ενώ ταυτόχρονα σας προσφέρουν μια απολαυστική εμπειρία! Η δύναμη των χεριών, η προσπάθεια του σώματος για ισορροπία και οι κινήσεις των ποδιών γυμνάζουν τους μύες του σώματός σας με φανερά αποτελέσματα. Αν είστε αρχάριοι θα κάψετε 380 με 400 θερμίδες, ενώ για τους προχωρημένους, οι θερμίδες που καίγονται ξεπερνούν τις 650. Παράλληλα, αν σας αρέσει η χαλάρωση σε συνδυασμό με τη γυμναστική, δοκιμάστε τη γιόγκα στην άμμο… Η άμμος είναι ασταθής, γεγονός που αναγκάζει τους μύες του σώματος να εργαστούν σκληρότερα για να διασφαλίσουν την ισορροπία σας. Επιλέξτε όμως ένα μέρος που η άμμος θα είναι επίπεδη.
Το jogging στην παραλία
Ξεκινήστε τη μέρα σας με μια δεκάλεπτη βόλτα στην παραλία και μερικές απλές διατάσεις. Αυτό θα βοηθήσει τους μύες σας να χαλαρώσουν και να αυξήσουν τη ροή του αίματος. Στη συνέχεια τρέξτε με αργούς ρυθμούς πάνω στη στεγνή άμμο. Πρόκειται για μια εξαιρετική άσκηση, καθώς η στεγνή άμμος προκαλεί μεγαλύτερη αντίσταση από τη συμπιεσμένη υγρή άμμο. Σαν ένα ευχάριστο διάλειμμα βουτήξτε στο νερό και προσπαθήστε να τρέξετε μέσα στη θάλασσα. Η αντίσταση που δημιουργεί το νερό θα σας βοηθήσει να κάψετε τις ίδιες θερμίδες όπως ένα σπριντ στην παραλία. Ωστόσο, το τρέξιμο στην άμμο απαιτεί πολύ μικρότερη δύναμη του σώματος, ειδικά στους αστραγάλους και καταναλώνει 200 θερμίδες την ώρα!
Κάντε μια βουτιά!
Η κολύμβηση θεωρείται  μια από τις καλύτερες ασκήσεις, που προσφέρει ένα δυνατό καρδιαγγειακό σύστημα. Ειδικά όταν υπάρχουν κύματα, προσφέρεται η ευκαιρία να δοκιμάσετε την αντοχή του σώματός σας και να κινητοποιήσετε όλες τις ομάδες των μυών σας. Παράλληλα, θα δροσίσετε το σώμα σας και θα κάψετε σε 30 λεπτά περίπου 255 θερμίδες. Οι έντονες κινήσεις των ποδιών και των χεριών σας θα αυξήσουν τους ρυθμούς της καρδιάς σας και θα ενδυναμώνουν τα μέλη του σώματός σας.
7 κλασσικές ασκήσεις για την παραλία
Ως γνωστόν η γυμναστική στη φύση πραγματοποιείται πολύ πιο ευχάριστα από τις ασκήσεις σε ένα κλειστό γυμναστήριο. Τοποθετείστε τα χέρια σας στην άμμο και κάντε μερικά push ups, γυρίστε ανάσκελα και πραγματοποιείστε ένα σετ από κοιλιακούς. Το άκουσμα της θάλασσας και το περιβάλλον θα ξεκουράσει παράλληλα το μυαλό και το σώμα σας. Στη συνέχεια προχωρήστε σε βαθιά καθίσματα ή καθίστε μπροστά από μια ξαπλώστρα, στηρίξτε τα χέρια σας πάνω της και στο πίσω μέρος της πλάτης σας και βάλτε δύναμη ώστε να σηκωθεί το σώμα σας.
Επίσης μπορείτε να κάνετε «ποδήλατο» στον αέρα ξαπλωμένοι στην ξαπλώστρα ή να ανεβοκατέβετε κάμποσες φορές ορισμένα σκαλοπατάκια που ενδεχομένως να βρίσκονται δίπλα στην αμμουδιά. Ένα γρήγορο σπριντ στην παραλία, με το νερό της θάλασσας να φτάνει μέχρι τους αστραγάλους σας αποτελεί τη σίγουρη επιλογή.
Συμβουλές για τις ασκήσεις στην παραλία
  • Μην ξεχνάτε να βάζετε κάθε μισή ώρα αντηλιακό (αδιάβροχο).
  • Φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό για να μείνετε καλά ενυδατωμένοι.
  • Εάν είστε τραυματισμένος, είτε στον αστράγαλο είτε στο χέρι σας, προσέξτε τα παιχνίδια στην άμμο.
  • Φορέστε τα κατάλληλα υποδήματα για να αποφύγετε τις γρατζουνιές από τα κοχύλια ή τα κοψίματα από τις πέτρες.
  • Μην αμελήσετε να φορέσετε καπέλο και γυαλιά ηλίου για να προστατεύσετε το κεφάλι και τα μάτια σας από τον ήλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου