Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

8 τρόποι να γίνεις ομορφότερη

1. Πράσινα λαχανικά στο πιάτο σου
Τα λαχανικά είναι το Α και το Ω στη διατροφή σου. Είναι απίστευτα θρεπτικά για τον οργανισμό σου και θα πρέπει οπωσδήποτε να τα προσθέσεις στο διαιτολόγιό σου. Όχι μόνο βελτιώνεις τη υγεία σου αλλά και την ομορφιά σου.

2. Κοιμήσου αρκετά
Είναι γνωστό πως ο ύπνος επηρεάζει την ψυχική και σωματική μας υγεία. Συν του ότι είναι ένας από τους βασικούς λόγους της ομορφιάς μας. Βασικός κανόνας είναι να κοιμάσαι όσες χρειάζεται ο οργανισμός σου, έτσι ώστε να ξυπνάς ξεκούραστη κάθε πρωί. Αλλιώς θα φαίνεσαι κουρασμένη και θα νιώθεις χάλια με μαύρους κύκλους κάτω απ’ τα μάτια σου. Ασχέτως του πόσο κουρασμένη είσαι πήγαινε στο κρεβάτι νωρίς, έτσι ώστε να ξεκουράσεις το σώμα σου.

3. Λάδι καρύδας
Το λάδι καρύδας είναι μια εξαιρετική πηγή για να προστατεύσεις το πρόσωπο και το σώμα σου. H καρύδα είναι σημαντική πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων, βιταμινών και μετάλλων. Tο ανθρώπινο δέρμα αντιδρά πολύ θετικά στα ευεργετικά συστατικά της, τα μεταλλικά άλατα και τα ιχνοστοιχεία, που βοηθούν στην αποτοξίνωσή του. Μπορεί να λειτουργήσει σαν αντιγηραντική κρέμα, για καθαρισμό του σώματος και μαλακτικό μαλλιών, βοηθά στη ξηροδερμία, την κυτταρίτιδα και τις ήπιες περιπτώσεις εκζέματος.

4. Τσάι ρόιμπος
Αυτό το εξωτικό τσάι είναι ένα από τα αγαπημένα μου, περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, καθόλου καφεΐνη και σου δίνει ενέργεια. Στις θρεπτικές του ιδιότητες περικλείονται η βιταμίνη C, ο χαλκός, το μαγνήσιο, ασβέστιο, σίδηρος και ψευδάργυρος, φθόριο και μαγγάνιο. Η παρουσία της βιταμίνης C και του χαλκού και τα χαμηλότερα επίπεδα ταννινών καθιστούν το σίδηρο περισσότερο απορροφήσιμο από τον οργανισμό.

5. Να γυμνάζεσαι τακτικά
Το να γυμνάζεσαι είναι ένας εξαιρετικός λόγος για να έχεις και νου και σώμα υγιές. Τίποτα δεν μπορεί να σε κάνει πιο όμορφη από ένα τονωμένο σώμα και ένα λαμπερό χαμόγελο στο πρόσωπό σου. Δεν χρειάζεται να κουράζεσαι καθημερινά στο γυμναστήριο. Κάποιες απλές ασκήσεις, ακόμα και στο σπίτι ή ένας γρήγορος περίπατος στη γειτονιά ή περπάτημα στο πάρκο, (όχι λιγότερο από 30 λεπτά), είναι αρκετές για να ξεφορτωθείς τη κατάθλιψη και να κάψεις θερμίδες.
 
6. Βιταμίνες
Αφού αποφάσισες να ακολουθήσεις μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, θα πρέπει να κάνεις το καλύτερο για να λαμβάνεις όσες περισσότερες βιταμίνες μπορείς καθημερινά. Να έχεις στα υπόψη πως φυσικές τροφές όπως διαφόρων ειδών μούρα, γλυκοπατάτες, κίτρινα, κόκκινα και πράσινα λαχανικά είναι εξαιρετικές πηγές βιταμινών και μετάλλων. Αν ψάξεις θα βρεις εκατοντάδες συνταγές που μπορούν να σε βοηθήσουν να φτιάξεις νόστιμα φαγητά με κάποια από αυτά τα συστατικά. Μια τέτοια διατροφή θα σου προσφέρει λαμπερό πρόσωπο, καλή σωματική κατάσταση και θετικά συναισθήματα.

7. Ωμέγα 3
Άλλη μια ομάδα από θρεπτικά συστατικά που κάνουν καλό στον οργανισμό σου, καταπολεμούν τις φλεγμονές και την ακμή είναι τα ωμέγα 3 λιπαρά. Θα τα βρεις στο σολομό, πέστροφα, σαρδέλα, γαύρο, λιναρόσπορο, καρύδια, μούρα ακάι.  

8. Να είσαι ευγνώμων
Χωρίς αμφιβολία έχουμε πολυάσχολη ζωή και πρέπει να χειριστούμε διαφόρων ειδών προβλήματα. Παρόλα αυτά δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έχουμε αποκτήσει. Ίσως να μην το έχεις συνειδητοποιήσει αλλά πολύ πιθανόν να απολαμβάνεις ήδη πολλά πράγματα που σε κάνουν χαρούμενη. Σκέψου για τους λόγους που είσαι περήφανη, για τα επιτεύγματά σου, για όλα όσα πολέμησες, για τις φίλες που έχεις. Αν είσαι ικανοποιημένη με τη ζωή σου, θα είσαι η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο. Θα έχεις το πιο γοητευτικό χαμόγελο που όλοι θα προσέξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου